BoerVeilig
 

Aantal dodelijke ongevallen in 2023 binnen de agrarische en groene sector

Elk jaar deelt Stigas het aantal dodelijke ongevallen in de sector, de aantallen voor 2023 zijn recent bekend gemaakt. Stigas en de Nederlandse Arbeidsinspectie hebben 10 dodelijke ongevallen geregistreerd in de agrarische en groene sector, waarvan 4 in de melkvee sector.

De hoeveelheid dodelijke ongevallen is verdubbeld ten opzichte van 2022, daarbij moet opgemerkt worden dat in 2022 het laagste aantal dodelijke slachtoffers sinds 1979 was geregistreerd. Daarbij ligt nu het gemiddelde aantal dodelijke ongevallen op 10,9 slachtoffers per jaar. Rijdende machines zijn in ongeveer de helft van de dodelijke ongevallen over de afgelopen 10 jaar de oorzaak. Naast trekkers zijn ook shovels vaak verantwoordelijk voor dodelijke ongevallen. 

Aan de slag met veiligheid op jouw bedrijf!
Een eerste stap voor betere veiligheid kan het testen van jouw bedrijf zijn. Je kan jouw bedrijf hier testen om te zien hoe het ervoor staat. Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee (dodelijke) ongevallen te voorkomen. Hiervoor kan je een bijeenkomst aanvragen voor jouw (melkvee)bedrijf/organisatie, studiegroep of schoolklas. Daarnaast deelt Boerveilig regelmatig veiligheidstips via onze kanalen op Facebook, Instagram en natuurlijk via onze website.