Boer Veilig
 

De campagne van BoerVeilig richt zich op:

Aantonen van de noodzaak om als sector aan onze veiligheid te werken, 
Bewust worden van (on)veilig werken, 
Bieden van praktische tips om veilig te kunnen werken

Tijdens de campagne van BoerVeilig staat de boer altijd centraal. Zowel tijdens een avond of webinar, persoonlijk verhaal als bij het testen van jouw bedrijf. BoerVeilig geeft duidelijkheid en brengt verschillende initiatieven - zoals tools, opleidingen en organisaties - op het gebied van veilig boeren samen. Want veilig boeren doe je niet alleen.


Onze missie

BoerVeilig is een landelijke campagne met als doel om ongelukken op het boerenerf te voorkomen. Dit doen we door ervaringen te delen, bewustwording te creëren en tools aan te bieden zodat jij als boer veilig je werk kunt doen. BoerVeilig wil veiligheid op het erf bespreekbaar maken, en daarbij ook de onveilige situaties. Want daarin leren we van elkaar. Ga jij het gesprek met ons aan?

Onze visie

Meerdere generaties, jong en oud samen, werken veilig samen op het melkveebedrijf. Hierdoor zijn er minder (dodelijke) ongelukken.

Samenwerking met Stigas

De BoerVeilig avonden en webinars organiseren we in samenwerking met Stigas. Stigas helpt ondernemers en werknemers in de groene en agrarische sector om veilig, gezond en vitaal te werken.