BoerVeilig
 

Samen houden we de melkveehouderijsector veilig

Werken in de melkveehouderijsector is mooi werk en dat moet vooral ook zo blijven. Daarom vind je op boerveilig.com praktische informatie en tips waarmee je veilig en met plezier kunt blijven werken.

Veiligheid? Hoezo?

In Nederland vinden jaarlijks gemiddeld 15 dodelijke ongevallen plaats tijdens werkzaamheden op de boerderij. Dit is helaas het topje van de ijsberg, want er zijn ook veel ongevallen met (ernstig) letsel. Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee (dodelijke) ongevallen te voorkomen. 

Veiligheid op een boerenerf is niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Jonge kinderen die vrolijk spelen en zich van geen kwaad bewust zijn, jezelf overschatten wanneer je haast hebt of nét even niet goed opletten in de trekker kan nare gevolgen hebben. Op boerveilig.com delen collega’s hun verhalen hierover.

Iedereen een veilig bedrijf

Dat wil jij toch ook? Test je bedrijf met de online tools op boerveilig.com en kom erachter hoe veilig jouw bedrijf is. Met deze tools krijg je ook inzicht in de punten die je op jouw bedrijf kunt verbeteren. Ook wordt er een overzicht gegeven van de beschikbare opleidingen op het gebied van veiligheid. Zo creëer je een veilige werkomgeving voor jezelf, je familieleden, personeel en bezoekers.

Praten met een expert

Dat kan! Veiligheidsdeskundigen zijn gratis te boeken via boerveilig.com voor een gezellige en leerzame avond met jouw LTO-, AJK- of NMV- afdeling.

We kunnen nog niet voorzien hoe de situatie rondom het coronavirus zal zijn bij de start van het nieuwe winterseizoen. Daarom kijken we graag samen met jullie naar de mogelijkheden. Er is een flexibel aanbod beschikbaar.

In ontwikkeling 

In de komende periode gaan we nog meer acties organiseren en tips, verhalen en tools delen.  BoerVeilig.com blijft in ontwikkeling!

NAJK heeft samen met NMV, LTO Nederland, NZO, ZuivelNL en Stigas, het kennisinstituut voor veilig, gezond en duurzaam werken, het initiatief genomen tot een project om de veiligheid in de melkveehouderij te verbeteren. Doel van het project is een veilige werkvloer voor melkveehouders, hun familieleden, personeel en bezoekers. ZuivelNL  financiert dit project en geeft zo invulling aan één van de zeven doelen van de Duurzame ZuivelKeten voor 2030.